Wat is een Hammam

Hammam Ede is een badhuis waar je kunt genieten van heerlijke behandelingen. Persoonlijke aandacht staat bij ons voorop. Ons team staat klaar om je in de watten te leggen. Als je een behandeling in de Hammam boekt, dan staat deze ruimte volledig tot jouw beschikking, er zullen geen andere klanten op het zelfde moment gebruik maken van de Hammam. Je kunt voor 1 persoon een afspraak maken, met zijn tweeën komen, of met een groepje van maximaal 4 personen. De dames worden door een dame behandeld. Er zijn Hammam producten te koop bij de balie en bij de behandelingen zijn de producten uiteraard inbegrepen.

Wat is een Hammam?

Letterlijk betekent  Hammam “een warme plek waar water in overvloed stroomt.”
De voorlopers van de Hammam zijn de Romeinse en Griekse baden. De islamitische veroveraars van Egypte, Syrië en Mesopotamië waren erg gecharmeerd van het gebruik. Zij hielden de oude badcultuur in ere en bouwden daarnaast nieuwe badhuizen.

Voor diepte-reiniging en weldadige verzorging van het lichaam brengen mannen en vrouwen iedere week een aantal uren door in het badhuis. In Nederland is er een groeiende behoefte aan een moderne Hammam-cultuur, waarbij de eeuwenoude Hammam tradities samensmelten met westerse technieken.

Uw huid heeft regelmatig behoefte aan extra aandacht, vooral na een periode van stress en drukte. Bij een Hammam behandeling wordt uw huid eerst weldadig gewassen, vervolgens grondig gescrubd en er wordt afgesloten met een bijzondere zeepmassage.

Voordat de behandeling kan beginnen, neemt u plaats in een stoomcabine. De stoom zorgt ervoor dat de poriën van de huid open gaan staan, waardoor vuil en talg eenvoudig te verwijderen zijn. Nadat u ongeveer 15 minuten gebruik hebt gemaakt van het stoombad, neemt u plaats op speciaal verwarmde ligbanken. Uw lichaam is bedekt met een handdoek of katoenen doek en het ritueel kan beginnen.

De masseuse scrubt eerst de voorkant van uw lichaam met een fijne scrubhandschoen. U wordt overgoten met warm water. Vervolgens krijgt de achterkant van uw lichaam een scrubbeurt. Gevoelige delen van uw lichaam slaat de masseuse over, om eventuele irritaties van de huid te voorkomen.

Na het scrubben begint het zeep-ritueel, gevolgd door een massage. De speciale olijvenzeep, die in een daarvoor bestemde zeepzak zit, geeft in combinatie met water en lucht een grote hoeveelheid zeepbellen af. De masseuse  knijpt de zak boven uw lichaam uit, waardoor een verneveling van zeep ontstaat. U ligt als het ware onder een warme deken van zeep. De masseuse zeept uw lichaam met de handen in. Door lange halen en zachte knedingen met een subtiele drukpuntmassage af te wisselen, is de zeepmassage erg ontspannend. Ook bij het zeepritueel worden zowel de voor- als achterzijde behandeld.

Deze mooie manier van baden zorgt voor een diepe reiniging van het lichaam en een ontspannen geest. Bij een Hammam komt u om te ontspannen en uw lichaam en poriën diep te reinigen.

U kunt kiezen uit verschillende arrangementen of losse behandelingen naar eigen keuze en smaak. Alle behandelingen worden geheel op originele Oosterse wijze uitgevoerd.

Wij hopen u snel te mogen verwelkomen!

Klik hier om je gewenste behandeling direct in te plannen!
Afspraken kun je kosteloos tot 24 uur van te voren annuleren.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.